To kalde netter under
åpen himmel

11.-13.Februar 2009

Kulda har lagt seg som et lokk over landskapet og allt er hvitt.  Vinteridyll.

Buddy og jeg har bevilget oss  tre dager under åpen himmel i skogområdene mellom Ørje og Halden i Østfold.
 
Det blir målt minus 29,5 grader i Ørje den første natten vi lå ute, den andre natten var det noen grader varmere. Været var stille og klart og det ble en kjempe fin liten tur hvor jeg fikk testet vinterutstyret.

Her er noen bilder fra turen.

Det er 11 blå, snøen ligger urørt og jomfruelig, alle lyder er dempet, solen skinner, allt er klart for tre hærlige dager alene i skogen sørvest for Ørje i Østfold. Buddy er selvfølgelig med. Her tar han ett av de mange snø-badene. Åbogenvannet.

På vei opp en tilfrosset stor bekk med mange farlige punkter. Slike mørke flekker på isen må man sky som pesten. Der venter døden.

Jeg var litt uheldig og gikk igjennom isen og ble søkk bløt fra låret og ned på begge beina noe som førte til at buksa på ett øyeblikk frøs til ett ispanser. Jeg skulle bare krysse en bekk, hadde ikke tid til og vente til jeg kom lenger opp i vassdraget hvor bekken var smalere. Jeg fobannet meg selv for og ikke ha vært mer forsiktig. "Skal bare" tankegangen har kostet mange livet. Vi slo ler ved Djupvann og fyrte opp bål og fikk tørket klærne.

Leirgropa er gravd, bålet igang, nå er det bare å la kvelden komme. Bare sitte i soveposen å se hvordan lyset skifter i takt med den synkende solen over det frossene landskapet. Ikke tenke noe, bare eksistere.

Solen takker for seg og kryper under horisonten.

Tempraturen sank itakt med mørkets frembudd. Buddy koser seg nær bålets varme flammer.Nå og da smalt det som små pistol-skudd i tre-stammene rundt oss. Det er frosten som sprenger i trestammene.

Det ble en hustrig natt og vi hilste morgensolen hjertelig velkommen.

Naturen her inne er spennende og variert. Fra tett krattskog(no dritt å gå i med pulk), spredt furuskog, åpne myrområder, små og store bekker og vann.

Morro og gå i urørt snø. Da ser man virkelig hvor mye liv det er i skogen iform av diverse spor. Det det difinitivt er mest av her inne er elg, rev og rådyr, Men det skal etter sigende være en liten stamme med ulv her også.

Er glad jeg ikke baserte provianten på fiske for det var resultatløst.

Natt to ble tilbrakt ved Skolleborgørvannet.

Buddy varmer seg i posen min. Om natten bruker han ett dekken av fleese og en liten sovepose fra biltema. Han er jo ikke noen Husky heller......

Å kunne være alene ute i naturen er helt fantastisk!

Kvelden spiller opp med nok ett "lys-show" til ære for meg.

Det blir nok en svine kald natt. -24 da jeg våknet. Har ikke sovet under åpen himmel i slike tempraturer tidligere. Enda en ærfaring rikere.

På vei hjem dag tre. Vi takker for nok en uforglemmelig opplevelse gitt av naturen.

Framme ved bilen etter nok en god natur opplevelse alene i villmarka. Det rimet godt i "barten" på vei hjem.

Buddy var ikke sein med og oppsøke varmen fra peisen da vi kom hjem.