Sensommer på
Blefjell.
4.-6. Sept 07

Dette var vår første tur på Blefjell, som er ett av de nermeste høyfjellsområdene til Oslo. Det er soppas nerme at jeg brukte dette fjellet på en del korte improviserte turer høsten 07.

 Buddy og jeg startet fra Nordstul og satte kursen opp Langedalen, en av de vanligste innfalsportene til Blefjell sør fra. Kom seint avgårde så det var allerede begynt å bli mørkt da vi startet. Jeg fant en fin liten gress slette halveis opp i dalen hvor vi slo leir.

Neste dag fortsatte vi videre opp forbi på østsiden av Sigridsfjell og rundet rundt Bledalsrinden.
En utrolig fin utsikt vestover åpenbarte seg da vi kom opp på toppen av Langedalen. 

 
Første leieren halveis opp i Langedalen.

Opp Langedalen.

Gaustadtoppen skimtes i bakgrunnen. Litt av Tinnsjøen sees nede til høyre.

Vi la kursen norover på østsiden av Bletoppen. Tok en liten rast ved Bletjønnan.

Da vi hadde kun to netter til rådighet satte vi kursen over det navnløse fjellet 1292 og videre ned til Kongtjønn. Prøvde fiske lykken ett par minutter her. Ikke ett napp. Hold deg til rekene du,tenkte jeg...

Kongtjønn.

Vi fortsatte ned Rupekjyrkjedalen. Målet for kvelden var Kjøvetjønn. Her slo vi leir i vannkanten. Været klarnet fint opp utover kvelden og vi fikk en fin avsluttning på denne første lille vissitten på Blefjell.

   Neste dag loffet vi ned Myklelia og videre tilbake til Nordstul.
Blefjell er ett fint turområde som har tereng for en vær smak. I øst er det rolig åser og små fjell,i vest er det villere og mer alpint.
 
Fin leirplass ved Kjøvetjønn.

Teltet er oppe, det er fyr på bålet. Nå kan kvelden komme.