Rondane 2006

             Rondane
       September 2006

I midten av Sept.2006 var tre glade gutter og like mange glade hunder på vei til Rondane. Guttene var Karl Herman Borgen,Yngvar Urholmen og undertegnede. Hundene var kongepuddelen Picasso,Amstaffen Cesar og labradåren Buddy.

Vi tok av ved Otta og kjørte opp til bommen på Spranghaugen. Det var allerede begynt å mørkne da vi trasket veien inn til Rondvassbu. Det var en fantastisk stjerneklar kveld. Vi slo opp teltene  på nordsiden av Rondvassbu og lot kveldsroen synke innover oss.

Vi våknet til en fin dag på Lørdagen. Målet for dagen var og bestige Rondeslottet(2178moh). Planen var at Yngvar skulle bli igjen med Cesar,og at Karl-H,Picasso,Buddy og meg skulle gå oppover. 
Ruta gikk opp Rondholet på østsiden av Svartnuten. 
Rondholet.

Så begynte stigningen opp mot Vinjeronden steinete og bratt.
Buddy i fin positur med Storbotn i bakgrunnen.

Da vi var godt over halveis opp fjellsiden kom tåken tett og kompromiløs. Vi så derfor liten vits i å forsette helt opp på Rondeslottet når utsikten vi hadde ikke var bedre enn om vi sto i ett duggete dusjkabinett. Vi Slo oss derfor ned og tok lunsj på toppen av Vinjeronden(2044moh).
Toppen av Vinjeronden. Karl Herman prøver å finne le til primusen.

En tydlig misfornøyd labrador med rim i barten.

Vi returnerte så ned samme vegen som vi kom opp. Været ble klarere når vi nermet oss ned mot leieren. Yngvar hadde gått lang tur hele dagen med Cesar og de hadde hatt god sikt og greit vær. Ja ja...
Det ble en fin kveld tiltross for at vi var blitt snytt for Rondeslottet. Med litt godt i glasset og mye jug utover kvelden,var allt glemt.

Leirkos på kvelden.Yngvar og meg.

Søndagen våknet vi til knallvær og vi fikk en kjempe fin tur tilbake til bilen.
Det ble en kort,men fin visitt i Rondane. Vi var storfornøde med turen.
På vei tilbake til bilen på Søndag ble det knall vær. Svartnuten og Vinjeronden sees i bakgrunnen.